toggle menu

Rólunk

A TOM-KER Kereskedelmi és Szolgáltató Bt-t 1991-ben alapítottuk, családi vállalkozásként. A kezdeti években a tevékenységünk fő profilja  külkereskedelmi ügyletek bonyolítása és vámügyintézés volt, első sorban partner cégek megbízásából.

A vízügyi szolgálattal az 1990-es évek második felében kerültünk kapcsolatba.  Az első közös munkánk   az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságnál ebben az időben folyamatban lévő új telefonközpont fejlesztéséhez kapcsolódó külkereskedelmi bonyolítási feladatok ellátása volt.  Ennek keretében a TOM-KER Bt. a megvalósítás során beépített elektronikus berendezések beszerzésében, vám ügyintézésében vett részt.

Később, ugyanilyen minőségben, bekapcsolódtunk 2000-s évek elején induló hidrometriai hálózatfejlesztésbe és melynek során kapcsolatba kerültünk az OTT Hydromet GmbH.-val.

Rövidesen felmerült a gondolat, hogy az OTT cég magyarországi kizárólagos képviseletét lássuk el. Az OTT Hydromet tradicionális beszállítója volt a magyar piacnak szinte az 19. századi megalapítása óta, viszont nem rendelkezett hazai képviselettel. Így az OTT műszerek a kiskereskedelmi árnál drágábban kerültek Magyarországra, mivel a viszonteladók – képviseleti szerződés hiányában – semmilyen engedményt nem kaptak. A TOM-KER - OTT képviseleti megállapodás megkötésének hatására az árak azonnal csökkentek és közvetlenebb kapcsolat alakult ki a gyártó és a vevők között. Sokkal hatékonyabban valósult meg a termékek vásárlás utáni támogatása, az új fejlesztések megismertetése a hazai szakemberekkel.

Napjainkban a vevőinknek nyújtott szolgáltatások teljes körűvé váltak. Noha a TOM-KER Bt. elsősorban kereskedelmi vállalkozás, állandó partnereinek a projektek minden szakaszában képes támogatást nyújtani, az ötlettől a megvalósulásig.

Bevételünk legnagyobb hányada az összetett mérési megoldások eladásából származik. A projektek indításánál segítséget nyújtunk a legmodernebb technológia kiválasztásában, a költségek tervezésében, az engedélyes és kiviteli tervezésben. Minden esetben figyelemmel kísérjük a hidrometriai állomások alépítményeinek kivitelezését, hogy azok a műszerek által igényelt módon készülhessenek el. Az összetettebb (vízhozam, vízminőség, meteorológiai) állomások végszerelését és beüzemelését minden esetben mi végezzük. A hazai piacon, egyedülálló módon, a vízhozam mérő állomások kalibrációját is elvégezzük. A nyíltfelszínű vízfolyásokban beépített vízhozam mérő eszközök minden esetben vízsebességet mérnek, a vízhozam számított érték. A végeredményként megszülető vízhozam pontossága döntő mértékben az alépítmény kialakításától és elhelyezésétől függ, valamint a számítási paraméterek megfelelő meghatározásától.

Szolgáltatásunk egyedisége abban rejlik, hogy a megvalósulás minden szakaszában magas szintű szakértelemmel részt tudunk venni, így a felhasználó nem csak egy jól működő hardvert, hanem egy „hidrometriai” mérőállomást kap. 

Kiemelt partnereink a vízügyi igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Országos Meteorológia Intézet.

Az OTT Hydromet új fejlesztési politikájának megfelelően olyan cégekkel is együttműködünk, akik a saját rendszerük részeként OTT gyártmányú műszereket építenek be. Ma már szinte valamennyi általunk forgalmazott eszköz nemzetközi szabványokon alapuló kommunikációs módokat használ, így berendezéseink képesek a hidrometriai és az ipari eszközöknél szokásos protokollok alkalmazására. Így az OTT mérőállomások önmagukban képesek a vízmennyiségi, a vízminőségi és meteorológiai mérések végrehajtására, de más cégek által fejlesztett rendszerekbe is könnyen beépíthetőek.

A kommunikációs modulok valamennyi elérhető távközlési módot képesek használni, úgy mint vezetékes telefon, GSM/GPRS hálózat, URH rádió hálózat, műhold. Így nincs olyan térség, ahol az OTT eszközökkel ne lehetne kialakítani nagy megbízhatóságú távmérő hálózatot. 

Az elmúlt 15 év során és a jövőben is társaságunk üzletpolitikájának alapelve - az általunk Magyarországon képviselt OTT Hydromet   cég elvárásának megfelelően - a megbízhatóság  biztosítása, mind műszaki, mind kereskedelmi területen.

Kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal.

Várkonyiné Szegő Gabriella

üzletvezető